Çok sayıda ABD'li işletme Çin'deki işlerini genişletmeyi sürdürecek

Çin ekonomisinin sahip olduğu uzun vadeli büyüme görünümü ve tüketim piyasasının barındırdığı büyük potansiyel nedeniyle çok sayıda ABD’li işletme Çin’deki işlerini genişletmeyi sürdüreceklerini açıkladı.

Çok sayıda ABD'li işletme Çin'deki işlerini genişletmeyi sürdürecek

Wall Street Journal gazetesinin dünkü haberine göre, fast food zinciri McDonald's geçen yıl Çin'de 700 yeni mağaza açtı ve bu yıl 900 mağaza daha açmayı planlıyor. Bu sayı şirketin ABD dışında açmayı planladığı yeni mağaza sayısının iki katından fazla.

Dev kahve zinciri Starbucks, 2025 yılına kadar Çin'de 3 bin yeni mağaza açmayı planlıyor. Starbucks'ın kurucusu ve geçici CEO'su Howard Schultz, "Çin'deki büyüme hikayemizin yeni başladığından her zamankinden daha eminim.” ifadelerini kullandı.

 Coach'un ana şirketi Tapestry Grubu, Çin'deki işini genişletmek için 325 milyon ABD doları tutarındaki sermaye harcamasının ve bulut bilişim yatırımının yaklaşık yarısını kullanmayı planlıyor.

Tyson Foods tarafından daha önce yapılan açıklamada, bu yıl altı yeni tesisin açılacağı ve yarısının da Çin'de olacağı kaydedildi.

Hormel Foods CEO'su Jim Snee, şirketin 2024 yılında Çin'deki işini önemli ölçüde genişletmeyi planladığını söyledi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı