Tesla, 83 bin 135 araçla Çin’de satış rekoruna imza attı

Çin’deki Tesla-Gigafactory, temmuz ve ağustos başındaki tadilat ve yenilenmeden sonra bu eylül ayında hem üretimde hem de satışta rekora koştu.

Tesla, 83 bin 135 araçla Çin’de satış rekoruna imza attı

Çin’deki Tesla-Gigafactory, temmuz ve ağustos başındaki tadilat ve yenilenmeden sonra bu eylül ayında hem üretimde hem de satışta rekora koştu. Shanghai’deki tesiste gerçekleşen üretim ürünü Model 3 ve Model Y olarak bu ay içinde toplam 83 bin 135 araç satıldı. Böylelikle geçtiğimiz haziran ayında satılmış bulun 78 bin elektrikli otomobillik birim aşılarak yeni bir rekor kırılmış oldu. 

Çin’'deki Tesla tesisinin tam kapasite çalışamadığı, mart ayına kadarki korona sorunlarından ve Gigafactory yenilenme tadilatından sonra sınırsız çalışılabilen ilk ay olan eylülde rekor satış sağlandı. Şimdi tam kapasite çalışma temposuna göre, haftada 14 bin Model Y ve 8 bin Model 3 üretilecek. Eğer satışlar da üretime ayak uydurursa 88 bin birime ulaşılacak demektir.

Gigafactory’den  açıklandığına göre şirket, yılın üçüncü üç aylık döneminde teslimatta da net bir rekor kırmış bulunuyor. Yılın son üç aylık dönemi için ise son açıklanan rapora bakılırsa, Tesla için dünyadaki tesislerinin tümünde öngörülen üretim, ciddi bir artışla,  495 bin Model Y ve Model 3 toplamı olacak. Bunların hepsinin eksiksiz satılacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı