-30041907

Sosyal Bağış Hareketi'nden 23 Nisan çağrısı: Her çocuğun hayata eşit fırsatlarla başlaması için bağışlar AÇEV'e


Anne Çocuk Eğitim Vakfı, 25 yıldır her çocuğun sağlıklı, mutlu ve güvende olması; eğitim ve öğrenimine devam etmesi için çalışıyor. Türkiye'de bireysel bağış ve sivil toplum farkındalığını artırma hedefiyle yola devam eden Sosyal Bağış Hareketi'nde 22 - 26 Nisan tarihleri arasında bağışlar, erken yaşlardan itibaren çocuğu ve ailesini eğitim yoluyla destekleyen AÇEV için toplanıyor.

Sosyal Bağış Hareketi, bu yıl 23 Nisan'a özel çağrısını Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) için yapıyor. Ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi çocuklar, anne babalar ve genç kadınlar için bilimsel temelli eğitim programlar geliştiren ve uygulayan, erken çocukluğun gelişimsel olarak yaşamın en kritik dönemi olduğuna dair bulgulardan hareket eden AÇEV; bu döneme yönelik müdahaleler ve savunu faaliyetleri üzerinden fırsat eşitliği sağlamak üzere yürüttüğü çalışmalarını sürekli olarak araştırmalarla destekliyor.

Uygulamalarında "ekolojik" yaklaşımı temel alarak, bireyin çevresini de eğitmek yoluyla gelişime katkıda bulunmayı hedefleyen programlar üreten ve okul öncesi yaş çocuğunu ve yakın çevresini güçlendirme amacıyla yola çıkan AÇEV, anne eğitimlerinin yanı sıra, baba eğitimleri, okul öncesi eğitimler ve kadınların güçlenmesi gibi birçok alanda faaliyetlerini sürdürüyor.

AÇEV Genel Müdürü Nalan Yalçın, yürüttükleri eğitim ve farkındalık çalışmalarıyla insanların hayallerine ortak olduklarına dikkat çekerek, "AÇEV olarak hayalimiz, her çocuğun hayata eşit fırsatlarla başlaması ve yaşam boyu güvenli adımlarla ilerlemesi, her annenin çocuklarını özgüven ve umutla büyütebilmesi, her babanın çocuklarının bakım ve gelişiminde sorumluluk alması ve her kadının kendi gücünü keşfedip ayaklarının üzerinde durması." dedi.

Gelin, 22 - 26 Nisan tarihleri arasında AÇEV'e destek olalım, daha çok insanın hayallerini gerçekleştirmesi için fırsat yaratalım!

AÇEV ve Sosyal Bağış Hareketi için kullanılacak hashtagler; #birinizhepimiziçin #sosyalbağışhareketi #AÇEV #hayallerimizortak

http://www.acev.org/
https://www.facebook.com/annecocukegitimvakfi/
https://www.instagram.com/acevkurumsal/
https://twitter.com/ACEVKurumsal
facebook.com/sosyalbagishareketi
instagram.com/sosyalbagishareketi
twitter.com/BagisHareketi

AÇEV Hakkında
Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) 25 yıldır, erken yaştaki her çocuğun güvende, sağlıklı, mutlu ve öğreniyor olması için çalışıyor. Ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi çocuklar, anne babalar ve genç kadınlar için bilimsel temelli eğitim programları geliştiriyor ve uyguluyor. Erken çocukluğun gelişimsel olarak yaşamın en kritik dönemi olduğuna dair bulgulardan hareket eden AÇEV, bu döneme yönelik müdahaleler ve savunu faaliyetleri üzerinden fırsat eşitliği sağlamak üzere yürüttüğü çalışmalarını sürekli olarak araştırmalarla destekliyor. Eğitim programları ve saha çalışmalarının yanı sıra, toplumsal farkındalığı artırmak, bilinç ve destek oluşturmak üzere farkındalık ve savunu faaliyetleri gerçekleştiriyor.

Sosyal Bağış Hareketi Hakkında
Sosyal Bağış Hareketi, başta çocuklar, kadınlar, hayvanlar olmak üzere ihtiyaç sahibi herkese ve doğaya hak ettiği yaşamı sağlayabilmek için mücadele eden, ortaya koydukları ile hepimizin yüreklerini fetheden sivil toplum kuruluşlarını (STK) desteklemek ve sosyal medya dünyasını beğenilerden ve paylaşımlardan bir adım öteye taşımak hayali ile başlatılmıştır. Sosyal Bağış Hareketi, dışarıdan bakıldığında çözümsüz görünen sorunlar karşısında "çaresi var!" diyen, çözüm için inisiyatif alan, çözümü üreten sivil toplum kuruluşlarını desteklemekte, herkesi de bu kampanyayı desteklemeye davet etmektedir. facebook.com/sosyalbagishareketi|instagram.com/sosyalbagishareketi|twitter.com/BagisHareketi

Marjinal Porter Novelli