Asya borsalarında karışık seyir: Nikkei yükseldi, Hang Seng ve Nifty geriledi

İstanbul, 22 Temmuz (Hibya) - Asya-Pasifik borsalarında yatırımcılar küresel ekonomik gelişmeleri ve bölgesel veri akışını takip ederken, endekslerde karışık bir görünüm izlendi.

Asya borsalarında karışık seyir: Nikkei yükseldi, Hang Seng ve Nifty geriledi

Asya-Pasifik borsalarında yatırımcılar küresel ekonomik gelişmeleri ve bölgesel veri akışını takip ederken, endekslerde karışık bir görünüm izlendi.

Japonya'nın Nikkei Endeksi yüzde 1,12 yükselerek 66.977,03 puana ulaştı ve bölgenin en güçlü performansını sergiledi.

Avustralya'nın ASX 200 Endeksi ise yüzde 0,26 değer kazanarak 8.816,20 puana yükseldi.

Çin piyasalarında Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0,50 artışla 3.883,584 puana çıkarak pozitif seyrini korudu.

Buna karşılık, Hong Kong'da Hang Seng Endeksi (HSI) yüzde 0,83 düşüşle 24.923,77 puana gerilerken, Hindistan'ın Nifty 50 Endeksi yüzde 0,66 kayıpla 24.027,35 puana indi.

Asya piyasalarındaki karışık görünüm, yatırımcıların küresel para politikalarına ilişkin beklentiler ile bölgesel ekonomik gelişmeleri fiyatlamayı sürdürdüğünü ortaya koydu.

Japonya ve Çin'deki alımlar bölge endekslerini desteklerken, Hong Kong ve Hindistan piyasalarında satış baskısı öne çıktı.

  Hibya Haber Ajansı