Bornova'da yardım toplamalarına devam ediliyor

Tüm Türkiye merkez yaşanan  2 deprem ile yasa boğulurken Bornova Belediyesi’nde her gün genç ve yaşlı her yaştan gönüllü ile birlikte yaptığı yardım toplamalarına devam ediyor.

Bornova'da yardım  toplamalarına devam ediliyor

Tüm Türkiye merkez yaşanan  2 deprem ile yasa boğulurken Bornova Belediyesi’nde her gün genç ve yaşlı her yaştan gönüllü ile birlikte yaptığı yardım toplamalarına devam ediyor.

Bornovalılar, büyük yıkıma ve can kaybına neden olan deprem için tek yürek oldu. Bornova Belediyesi’nin başlattığı kampanyada gönüllü olarak yer alan her yaştan Bornovalı yardım edebilmek için seferber oldu. İlçe genelinde 6 noktada oluşturulan toplama merkezleri ve muhtarlıklardan alınan yardımlar, Atatürk Spor Salonu’nda oluşturulan ana depoda toplanıyor. Depo içinde çalışan belediye personeli ve gönüllüler, gelen malzemeleri kayıt altına alarak sınıflandırıyor ve bölgeden düzenli olarak gelen ihtiyaç bilgilerine göre sevk edilmesi için hazırlıyor.

Çalışmaları her gün yerinde takip eden Başkan Mustafa İduğ,, “Ne mutlu ki Bornovalılar sürekli bizimle temasa geçerek ‘Nasıl yardım edebiliriz’ diye soruyorlar. Dayanışmanın en güzel örneğini gösteriyorlar” dedi.

Çoğu gençlerden oluşan gönüllüler, gelen yardımları açarak, ayırıyor. Gıda, kıyafet, mont, battaniye, hijyen malzemesi, bebek bezi, mama gibi tüm malzemeler gruplandırılarak, paketleniyor ve kolilere yerleştiriliyor. Üzerlerine ne olduğu yazılarak, bantlanıyor ve tırlara taşınıyor. İhtiyaç bölgesine göre belirlenen tırlara yerleştirilen koliler her gece deprem bölgesine doğru yola çıkıyor.
 

Bornova CHP Gençlik Kolları Sekreteri Bedirhan Özel, duygularını şöyle dile getirdi:

“Bornova Belediyesi’nin kurduğu 6 yardım toplam merkezi ve Gaziemir’de bulunan ana toplama alanında yaklaşık 500 kişi olarak görev yapıyoruz. Zor günleri birlik olarak dayanışma ile aşacağız. Buradan yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı dilerim“

Celal Bayar Üniversitesi İktisat Fakültesi son sınıf öğrencisi Çağla Mutlu, “Burada iyi organize olmuş, güzel bir ekiple çalışıyoruz.  Ülkemizin yaşadığı bu zor günlerde bizim gibi gençlere ihtiyacı var.  Bornova Belediyesi bu alanda bize yardım etme imkanı sunduğu için teşekkür ediyoruz.  Bu yardım toplama merkezinde herkes özverili bir çalışma yapıyor. Bu çalışmalar esnasında yer yer çok duygusal anlarda yaşıyoruz. Vatandaşların yardımlara iliştirdiği notları görünce gözlerimiz doluyor.  Depremzedelere bir nebze yardımcı olabilmek bizim için bir bir mutluluk” şeklinde konuştu.

Ev hanımı Özlem Çil, “Bugün burada yardımcı olabilmek adına oğlumu evde bırakıp geldim.  Burada olmayı çok istedim. Çünkü böyle bir durumda evimde oturup hiç bir şey yapmadan televizyondan izleyemezdim. Burada elimizden geldiğince deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yarısını sarabilmek için canla başla çalışıyoruz. Yolda bize önderlik eden Bornova Belediyesine teşekkür ederiz” dedi.

Bornova Bossan Spor Kulübü’nün bazı sporcuları da depremzedelere yardım için yola çıktı. Atatürk Spor Salonu’ndan hareket eden 20 kişilik kafilenin kıyafet, ekmek, battaniye ve tıbbi malzeme gibi birçok ihtiyacı deprem bölgesine götüreceklerini belirten Bossan Spor Kulübü Başkanı Serdar Bozkurt “Ekibimizle Hatay Kırıkhan'a gidiyoruz. İlaç, tıbbi malzemeler, ekmek, su gibi temel ihtiyaçları götüreceğiz.  Çocuklarımıza sadece spor eğitimi değil bu gibi insani olaylarda da destek ve yardımlaşmanın nasıl olması gerektiğini de öğreteceğiz. Bugün dayanışmanın bir örneğini yaşıyoruz” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı