Milletvekili Yurdunuseven: "Büyük Taarruz dünya tarihine yön verdi"

AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar'ın kurtuluşu ve Zafer Haftası dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Milletvekili Yurdunuseven:

AFYONKARAHİSAR - 23.08.2022 - HİBYA - AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar'ın kurtuluşu ve Zafer Haftası dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Yurdunuseven açıklamasında şunları kaydetti:

"Türk Milleti'nin tarihi içerisinde meydana gelen büyük zaferler ve olaylar münasebetiyle önemli bir yeri olan Ağustos ayı milletimizin gönlünde de müstesna bir yer tutmaktadır. Malazgirt'te başlayan ve yaklaşık bin yıldır devam eden Anadolu topraklarındaki hakimiyetimiz sayısız zafere ve destanlaşmış olaylara şahit olmuştur. Bu olayların önemli bir kısmını içinde bulunduran Ağustos ayının son haftası ise Türk Milleti'nin topyekün bir varoluş mücadelesi içerisine girdiği, kanıyla, canıyla yazdığı destanlara şahittir. 26 Ağustos sabahı yeri göğü inletircesine Kocatepe'den başlayan Büyük Taarruz; 27 Ağustos'ta Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşu ile tabiri caizse yok edilmek istenen bir milletin zincirlerini kırışını ve akabinde düşman hatlarının birer birer yok edilerek vatan toprağının bağımsızlığını bizlere getirmiştir. Kelimelerle tarifi olmayan bu amansız mücadelenin kahramanları ise bugün uğruna can verdikleri vatan toprağını bağrında huzurla yatmaktadır.

Büyük Taarruz Dünya Tarihine Yön Verdi

Kazanılan zafer yalnızca bir milletin bağımsızlığını değil dünyadaki tüm mazlum milletlere örnek olur nitelikte bir mücadele ruhunu da dünyaya getirmiş oldu. Üstün savaş teçhizatlarına karşın kazma kürekle süngüyle mücadele eden Türk Milleti; sahip oldukları envanterler ve güç nedeniyle her hakkı kendinde görenlere bir ders ve dünya tarihine yön vermiş oldu.

Bu duygu ve düşüncelerle Malazgirtten 15 Temmuz Hain Darbe girişimine kadar vatan toprağını hain emellere ve düşman çizmesine ezdirmeyen Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun."