Afrika kökenli Amerikalılarda COVID-19 şiddetine bağlı yüksek BMI

afrika-kokenli-amerikalilarda-covid-19-siddetine-bagli-yuksek-bmi-09082002

Afrika kökenli Amerikalılarda COVID-19 şiddetine bağlı yüksek BMI

Dicle Yavuz / 9 Ağustos (Hibya) - Yeni araştırmalar, yüksek vücut kitle indeksi (BMI) dahil olmak üzere, Afrikalı Amerikalılarda ciddi COVID-19 vakalarıyla ilişkili bazı ortak faktörleri tanımladı.

Medical News Today haberine göre, yeni bir çalışma, Afrikalı Amerikalılar arasında ciddi COVID-19 için altta yatan bazı risk faktörlerini araştırıyor.Yeni koronavirüs enfeksiyonundan kaynaklanan hastalıktan orantısız şekilde etkilendikleri için Afrikalı Amerikalılara odaklandı.

Tüm insanların enfeksiyona yakalanma ve hastalığı geliştirme riski olsa da, bu risk eşit olarak dağılmamaktadır.Çeşitli çalışmalar ve incelemeler bu orantısız etkiyi göstermiştir . Haberler sürekli hastalığı ve bunun için bir yaklaşım, sosyoekonomik, hem de biyolojik olarak anlaşılması gerektiğini öne sürerek, etnik köken, ırk ve COVID-19 şiddeti arasında bir ilişki olduğunu savunmaktadır.

BMJ Global Health dergisindeki bir yoruma göre , "Onlarca yıldır görünmez ve yaygın bir şekilde baskın kültürlere ve sosyal kurumlara gömülü olan ırkçılık, ayrımcılık ve eşitsizlik, şimdi COVID-19 mücadelesinden dolayı ortaya çıkmıştır."


Hibya Haber Ajansı