Sakarya Büyükşehir ekipleri Kahramanmaraş'ta 1 kişiyi enkazdan sağ çıkardı

SAKARYA - 16.02.2023 - HİBYA - Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin afet bölgesinde hayat kurtarmak için mücadele eden ekipleri, Kahramanmaraş'ta pes etmeyip çalıştıkları enkazda 248. saatte bir mucizeyi yaşadı ve 17 yaşındaki Aleyna Ölme

Sakarya Büyükşehir ekipleri Kahramanmaraş'ta 1 kişiyi enkazdan sağ çıkardı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Büyükşehir Arama Kurtarma Ekibi'nden 100'e yakın personel felaketin 10'uncu gününde Kahramanmaraş'ta aynı umutla hiç ara vermeden çalışıyor.

10 şehirde büyük bir yıkımın yaşandığı enkazlarda bugüne kadar onlarca canı yeniden hayata bağlayan ekipler, bir mucizeye daha tanıklık etti. Depremin merkez üssünde bir enkazda ses alan ekipler, yaptıkları termal ve sismik ölçümlerle 17 yaşındaki Aleyna Ölmez'in yerini tespit etti. Kırım ve kurtarma ekipleri genç kızın bulunduğu alana girebilmek için AFAD ve JAK ekipleriyle birlikte saatlerce çaba gösterdi.

Sonunda ise depremin yaşandığı andan tam 248 saat sonra afetzedeye ulaşıldı. Ekipler Aleyna'yı enkazdan çıkardıkları anda gözyaşı ve mutluluk bir aradaydı. Büyükşehir Belediyesi, 508 personel ve 256 araçla Kahramanmaraş ve diğer bazı illerde umudu kazmaya, hayat kurtarmak için canhıraş çalışmaya devam ediyor.

Hibya Haber Ajansı