Kıymetliler kayıp dolu bir haftayı geride bıraktı

Altın geçtiğimiz haftayı kırmızıda tamamlarken, dört haftanın ardından kayıp yaşamış oldu.

Kıymetliler kayıp dolu bir haftayı geride bıraktı

Altın geçtiğimiz haftayı kırmızıda tamamlarken, dört haftanın ardından kayıp yaşamış oldu. 1802 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan sarı maden, hafta boyunca kayıp içerisinde olduğu seanslar serisini yaşadı. FED tutanaklarının açıklandığı haftada, FED’in enflasyonu kontrol alıncaya kadar faiz artırımına devam edeceği mesajları dikkat çekerken, söylemler altının üzerinde baskı yaratmış oldu. Hafta boyunca satıcılı bir seyirle hareket eden sarı maden, haftayı 1747 dolar/onstan tamamlayarak önceki haftaya kıyasla yüzde 3 kaybı hanesine yazdı. Bu hafta gerçekleşecek olan Jackson Hole toplantısında FED Başkanı Jerome Powell’in yapacağı konuşma dikkatle takip edilecek, bu konuşmada şahin söylemlerine devam edip etmeyeceği piyasanın merak konusu olacak.

 

Gümüş de altınla benzer şekilde kayıpla bir haftayı geride bırakırken, haftanın en çok değer kaybeden kıymetli madeni oldu. 20,81 dolar/onstan başladığı haftada, 19,05 dolar/onstan kapanış yaparak son 10 günün kazançlarını geri vermiş oldu. Bu kapanışla birlikte yüzde 8,4 kaybı hanesine yazan beyaz maden, 2020 Eylül ayından bu yanan yaşadığı en sert haftalık kaybı yaşamış oldu.

 

Platin geçtiğimiz haftaki yaşadığı kayıp sonrası, gümüşün ardından haftanın en çok kayıp yaşayan kıymetli madeni oldu. 962 dolar/onstan haftaya giriş yapan platin, 888 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 7,7 kayıp yaşamış oldu.

 

Paladyum da diğer kıymetlilerle uyumlu şekilde satıcılı bir haftayı geride bırakırken, 2000 dolar/onsun üzerinde kalma çabasını bu hafta da sürdürdü. 2220 dolar/onstan haftaya giriş yapan paladyum, 2124 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 4,3 kaybı hanesine yazdı.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda geçtiğimiz hafta işlemler dünya fiyatlarının üzerinde 6 dolar/onsla gerçekleşerek primli işlemler devam etti. Hacim açısından ortalama bir hafta geride kalırken 12.638 kg altın, 23.168 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı