Piyasalarda bugün

Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alındığı belirtiliyor.

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alındığı belirtiliyor.
Almanya'da, Rusya'dan ithal edilen gaza bağımlılığı azaltmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla kamu binaları, heykeller, anıtlar ve tabelaların ışıkları yerel saatle 22.00'den itibaren kapatıldı.
ABD Başkanı Biden, ülkede yapılacak ara seçimlere yönelik konuşmasında birlik, beraberlik vurgusu yaparak, eski Başkan Trump öncülüğündeki Cumhuriyetçi rakiplerinin ülke demokrasisi için tehdit oluşturduğunu söyledi.
Atlanta Fed Başkanı Bostic: Enflasyonun hızı hedefimiz % 2'den çok uzak.
Arjantin'de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Kirchner'a saldırı girişimi yapıldı.
AB, Apple ve Samsung gibi firmaların akıllı telefon ve tabletlerinin pil ömürlerini uzatmalarına ve yedek parçaya kolay erişim sağlamalarına yönelik yasa hazırlıyor.
ABD yönetimi, çip üreticileri Nvidia ve AMD'ye yapay zeka çalışmalarında kullanılan ileri düzey çiplerin Çin ve Rusya'ya satışının durdurulmasına yönelik talimat verdi.
Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, Rus petrolüne yönelik tavan fiyat uygulanmasını destekleyen ülke ve şirketlere petrol ve petrol ürünü satmayacaklarını söyledi.
İngiltere Başbakanı Johnson, enerji fiyatlarından şikayetçi olanlara öneride bulunarak, vatandaşların eski su ısıtıcılarını yenisiyle değiştirerek elektrik faturalarında tasarruf edebileceklerini belirtti.
Güney Kore Merkez Bankası: Enflasyon bir süre % 5 – 6 seviyesinde yüksek kalacak.
Polonya, Nazilerin İkinci Dünya Savaşı'nda ülkesini işgal etmesi nedeniyle Almanya'dan yaklaşık 1,3 trilyon dolar tazminat talep edeceğini söyledi.
Katar, Basra Körfezi'nde kendisine komşu ülkeler Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri ile Doha uçuş bilgi bölgesini etkinleştirmek için operasyonel anlaşmalar imzaladı.
Ne Olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Tarım Dışı İstihdam verisi ön planda olacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı