Beylikdüzü Belediyesi, çadır kentte çocuklar için yaşam merkezi kurdu

Beylikdüzü Belediyesi, Hatay’da kurduğu çadır kentte depremzede çocukların yaşadığı travmayı azaltmak amacıyla bir çocuk etkinlik alanı oluşturdu.

Beylikdüzü Belediyesi, çadır kentte çocuklar için yaşam merkezi kurdu

Beylikdüzü Çocuk Alanı’nda konumlandırılan, içerisinde 0-14 yaş arası çocuklar için kitapların olduğu Gezici Kütüphane ile birlikte okul öncesi öğretmenleri, kütüphane personelleri ve tiyatro eğitmenlerinin yanı sıra psikolog ve sosyologlar da bölgeye ulaşarak hizmet vermeye başladı.

Mandala atölyesi, boyama atölyesi, maske yapımı, takı tasarımı, pandomim, çizgi film gösterimi, yaratıcı drama, masal atölyeleri ile sinema ve tiyatro gösterimlerinin düzenlendiği alan, depremden etkilenen çocukların moral bulması için bir yaşam merkezi haline dönüştürüldü.

“Çocuklarımızı bir nebze olsun neşelendirmek adına elimizden gelen her şeyi yapacağız”

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, depremden etkilenen çocukların travmalarını gidermek adına Beylikdüzü Çocuk Alanı’nı oluşturduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

“Çadır kentimizin içerisinde çocuklarımız için belirlediğimiz alana Gezici Kütüphanemizi ve çocuk etkinlik alanlarımızı konumlandırdık. Burada hem atölye çalışmaları gerçekleşecek hem de tiyatro ve çizgi film gösterimleri yapacağız. Çadır kentte çok sayıda çocuğumuz var. Burada büyük bir travma var. Çocuklarımızı bir nebze olsun neşelendirmek ve psikolojilerini düzeltmek adına elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

Hibya Haber Ajansı