Çinli Ramunion Kurtarma Ekibi, 5 günde 9 kişiyi kurtardı

Türkiye’de kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye ilk giden Çin’in sivil toplum örgütü Ramunion Kurtarma Ekibi, Lucky isimli arama kurtarma köpeğini yanına alıp 7 Şubat’ta Çin’in Zhejiang eyaletinin Hangzhou kentinden yola

Çinli Ramunion Kurtarma Ekibi, 5 günde 9 kişiyi kurtardı

Türkiye’de kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye ilk giden Çin’in sivil toplum örgütü Ramunion Kurtarma Ekibi, Lucky isimli arama kurtarma köpeğini yanına alıp 7 Şubat’ta Çin’in Zhejiang eyaletinin Hangzhou kentinden yola çıktı ve 8 Şubat’ta Hatay iline bağlı İskenderun’a ulaştı.

Ramunion Kurtarma Ekibi’nin diğer 7 üyesi, 9 Şubat’ta Çin’in Chengdu kentinden yola çıktı ve 10 Şubat’ta afet bölgesine gitti. Böylece Türkiye’de Ramunion Kurtarma Ekibi personel 25’e çıktı.

9 Şubat sabahı, Ramunion Kurtarma Ekibi, Belen kasabasında 2 kişiyi kurtardı. Öğleden sonra Türk ordusuyla birlikte Belen kasabasında bir aileden 5 kişiyi daha kurtardı.

10 Şubat’ta Ramunion Kurtarma Ekibi Antakya’nın Defne ilçesinde görev yaparken Lucky bir yaşam belirtisi buldu ve daha sonra ekip radar dedektörü kullanarak enkazın altında bir adamın daha hayatta olduğunu doğruladı ve adamı kurtardı. Aynı gün Çinli kurtarma ekibi başka bir kişiyi daha kurtardı.

Türkiye’de 5 gün içinde Ramunion Kurtarma Ekibi Hatay iline bağlı dört kasabada arama kurtarma çalışmalarını sürdürdü ve toplam 178 yıkılan binayı arayıp hayatta kalan 9 kişiyi kurtardı ve 15 cesede ulaştı. Bununla birlikte yerel kurtarma güçleriyle eşgüdüm sağlayarak 16 yerde enkaz altında canların kaldığını tespit etti.

13 Şubat’ta Çinli ekip Hatay’dan ayrıldı. Ekip İstanbul’dan transferle Çin’e dönecek.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı