Kuveyt Türk KAÇUV’un 2. Aile Evi için 1’leri milyonlara ulaştırıyor

kuveyt-turk-kacuvun-2.-aile-evi-icin-1leri-milyonlara-ulastiriyor-30041907

Kuveyt Türk KAÇUV’un 2. Aile Evi için 1’leri milyonlara ulaştırıyor

"Değerlerimizle büyüyoruz" söylemiyle toplumsal değerleri temel alan sosyal sorumluluk projelerine imza atan Kuveyt Türk, 2013 yılından bu yana 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında anlamlı bir kampanya yürütüyor. Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) tarafından hayata geçirilen Umuda Destek Projesi'ne katkı sunan banka, vakıf tarafından yaptırılan KAÇUV 2. Aile Evi Projesi'ne müşterileri adına destek veriyor. Buna göre, 22-28 Nisan 2019 tarihleri arasında Kuveyt Türk banka kartıyla yapılan her işlemde, işlem adedi başına müşteriler adına KAÇUV'un 2. Aile Evi Projesi için 1 TL bağış yapılacak.



"KAÇUV'a desteğimiz artarak devam edecek"

Kuveyt Türk İK, Strateji ve Dijital Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aslan Demir, "1'leri milyonlara ulaştıran umutla büyüyoruz" sloganıyla hayata geçirilen kampanya hakkında bilgi verdi. Aslan Demir, "KAÇUV'un verilerine göre ülkemizde her yıl 3 bin 500 çocuğa kanser teşhisi konuluyor. Çocukluk çağı kanserlerinde hızlı tanı ve tedavi çok önemli. Bu süreçte aileler çok büyük sıkıntılar çekiyor. İşte KAÇUV, hayata geçirdiği Aile Evi Projesi ile çocuklarının tedavisi için şehir dışından İstanbul'a gelen ve maddi açıdan dezavantajlı durumda olan ailelere ücretsiz şekilde hem konaklama imkânı sunuyor hem de temel ihtiyaçlarını karşılıyor. Kuveyt Türk olarak bu projeyi çok kıymetli buluyoruz. Darda ve zorda kalana elimizi uzatmak geleneğimizde, göreneğimizde var. Bizi büyüten ve bizi biz yapan en önemli kıymetin değerlerimiz olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle geçen yıl temelleri atılan ve bu yıl açılması planlanan KAÇUV 2. Aile Evi'ne katkıda bulunmak amacıyla bu yıl da kampanyamızı sürdürüyoruz. KAÇUV'un Umuda Destek Projesi'ne katkımız artarak devam edecek" dedi.



"Miktara bakılmaksızın her işlem için 1 TL"

Miktarı önemli olmaksızın yapılan her kartlı işlem adedince müşterileri adına bağış yapacaklarını belirten Aslan Demir, "Kuveyt Türk olarak bugüne kadar 1'lerle umudu büyüterek kanserli çocuklarımıza 2 milyon 114 bin TL'lik yardım eli uzattık. Bu yılki kampanyamıza da müşterilerimizin yoğun ilgi göstereceklerine inanıyor ve kendilerine şimdiden teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.



İkinci Aile Evi'nin bu yıl açılması planlanıyor

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı'nın, İstanbul Valiliği'nin desteğiyle 2012 yılında hizmete sunduğu KAÇUV Aile Evi, kanserli çocuklarının tedavisi için İstanbul'a gelen ve maddiyat bakımdan dezavantajlı olan ailelerin ücretsiz şekilde konaklama, gıda, temizlik, sosyal alanlar, mutfak ve kısmi giyim ihtiyaçlarını karşılayan bir merkez. KAÇUV Aile Evi hem çocuklar hem de ebeveynleri için psikolojik destek hizmeti de vererek bu zorlu süreçte ailelerin yanında oluyor. Daha fazla çocuk ve aileye umut olmak amacıyla açılacak KAÇUV 2. Aile Evi'nin temeli geçen yıl Pendik'te atıldı. Altı kattan oluşacak olan ikinci aile evinde aynı anda 22 ailenin konaklayabileceği 22 oda yer alacak. Her katta dört aile odası ve en üst katta da büyük bir oyun odasının yer alacağı ikinci aile evinde atölye alanı, sınıflar, bilişim odası ve psikolog odası da bulunacak. Merkezin 2019'un ikinci yarısında hizmete açılması bekleniyor.





Kuveyt Türk Katılım Bankası Hakkında

Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. (Kuveyt Türk), 1989 yılında kurulmuştur. Seçkin finansal ürün ve hizmetlerini etkin bir biçimde tasarruf sahipleri ve yatırımcılarla buluşturan banka; müşteri odaklı yaklaşımı, teknoloji - inovasyon çalışmaları ve dijital dönüşüm yolunda attığı adımlar ile sektöründeki öncü konumunu sürdürmektedir. Altın bankacılığı alanında adım atan ilk katılım bankası olan Kuveyt Türk ayrıca, Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk banka sukuk işlemini gerçekleştirmiştir. Türkiye'de bir banka tarafından hayata geçirilen ilk Ar-Ge merkezini 2010 yılında kuran Kuveyt Türk, bugün Türkiye'de iki Ar-Ge merkezine sahip tek banka unvanına sahiptir. Ar-Ge merkezinde geliştirilen projeler arasında, video görüşme ile self servis işlemlerin bir arada yapılabildiği XTM gibi dünyada bir ilk olan projeler de yer almaktadır. Bugün itibarıyla Türkiye genelinde 414 şubesiyle hizmet veren Kuveyt Türk Katılım Bankası, yurt dışında ise Bahreyn şubesi ve Almanya'daki banka iştiraki KT Bank AG'yle faaliyetlerini sürdürmektedir. Operasyonel çalışmalarının yanı sıra toplumsal değerleri temel alarak ve kültürel varlıklara sahip çıkarak önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Kuveyt Türk, "Değerlerimizle büyüyoruz" yaklaşımı doğrultusunda birçok restorasyon projesi üstlenmiş, kitap ve belgesel gibi kalıcı eserler bırakmıştır.



Kaynak Excel