CHP’li Nazlıaka: “Aydınlık yarınları bizler getireceğiz”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümünde “Kadınlar Zafere Yürüyor” etkinliğine katıldı.

CHP’li Nazlıaka: “Aydınlık yarınları bizler getireceğiz”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümünde “Kadınlar Zafere Yürüyor” etkinliğine katıldı.

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümünde, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka’nın katılımıyla “Kadınlar Zafere Yürüyor” temalı bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Bağlarbaşı Metro Durağı çıkışından başlayan yürüyüşe CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Parti Meclisi Üyesi Hasan Efe Uyar, Kadın Kolları MYK Üyeleri Aliye Ersever, Armağan Akyüz, Fevziye Pehlivan, Nejla Erdem, Necla Kacan, İstanbul İl Kadın Kolu Başkanı Yeşim Ağırman, Rize İl Kadın Kolu Başkanı Nurdan Ardal, Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, Üsküdar İlçe Kadın Kolu Başkanı Güllü Saran, ilçe örgütü ve halk katıldı.

“Kadınlar Yürüyor, Mücadele Büyüyor” sloganının atıldığı yürüyüş Üsküdar Demokrasi Meydanı’nda sonlandı. Yürüyüşün ardından YaşamHak otobüsü üzerinden kitleye seslenen CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, “Büyük Zaferin 100’üncü yılı hepimize kutlu olsun. Bu zaferi bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Büyük Zaferin 100'üncü yılını ülkenin dört bir yanında gururla kutluyoruz.” ifadesinde bulundu.

Otobüsün üzerinden halka seslenen Nazlıaka, “Bazı zaferler vardır, sonsuza dek kutlanır. Bazı liderler vardır, ebediyen yaşar, yaşatılır. Bazı başarı hikayeleri vardır, nesilden nesile anlatılır. İşte biz bugün böyle bir başarı hikayesini anlatmak için, böyle bir lideri anmak için, böyle bir zaferi gelecek nesillere taşımak için bir aradayız.” dedi.

“Kadınlar önde yürüyecek”

Nazlıaka, “Kadınlar Zafere Yürüyor” temalı etkinliğin Üsküdar’da yapılmasının bir tesadüf olmadığını belirterek, “19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı mücadelesini başlatır ve ertesi günü 20 Mayıs’ta Üsküdar’da bir miting yapılır. Bu mitingde kürsüye 8 kişi çıkar. Bunların neredeyse yarısı kadındır. Kürsüye çıkan üç kadından birisi olan Sebahat Hanım; ‘kadınlar önde yürüyecek’ der ve şu cümleyi kurar; Biz kadınlar bu hak cihadında en önde olacağız ve medeniyete riyalar, yalanlar söyleyen varlıklara her zaman lanetler edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Nazlıaka, “Evladını saracağı battaniyeye mermi sararak cepheye koşan o yürekli kadınları ve bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Başta ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm mücadele kahramanlarımıza bir kez daha saygılarımızı, minnet ve özlem duygularımızı sunuyorum. Onların hakkını ödeyemeyiz. Onlar daha önce başardı. O halde şimdi biz de başaracağız. Onlar daha önce kadın erkek birlikte mücadele ettiler ve kazandılar. Şimdi biz de kazanacağız.” diye konuştu.

“Bu bayram bizim” diyen Nazlıaka, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu büyük bayram, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atacağımız günlere yaklaşırken bize bir değişimin, bir dönüşümün de müjdecisi. Bu bayram, tutsaklığa boyun eğenlerin değil; başkaldıranların bayramdır.  Bu bayram, ‘keşke Yunan kazansaydı’ diyenlerin, Sevr’i imzalamaya çalışanların değil; Sevr’i yırtıp atan Lozan’ı imzalayanların bayramıdır.”

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, yolsuzluğa, yoksulluğa, talana ortam hazırlayanların değil; adil, şeffaf, hesap verilebilir bir Türkiye inşa etmek için çalışanların bayramı olduğunu dile getiren Nazlıaka, “Bu bayram, ‘ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum’ diyenlerin değil; toplumsal cinsiyet eşitliğinin olduğu, özgür bir Türkiye kuracak olanların bayramıdır. Bu bayram, ülkesinde vatandaşlığı satışa çıkaranların değil; ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyenlerin bayramıdır. Bu bayram, ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı aziz Atatürk’ün ve onun en yakın arkadaşı İnönü’nün adını stadyumlardan, havaalanlarından silmeye çalışanların değil. Onları daima yüreklerinde yaşatanların bayramdır.” diye konuştu.

“Mülakatlarla, torpillerle, hilelerle gençlerin geleceğini çalanların değil; aydınlık bir gelecek inşa edecek olan gençlerimizin bayramıdır” ifadesinde bulunan Nazlıaka, “Bu bayram, ‘kadına yönelik şiddet tolere edilebilir’ diyenlerin değil, kadın cinayetlerinden rakam gibi bahsedenlerin değil, İstanbul Sözleşmesi’ni yok sayanların değil; kadınların güven içinde yaşadığı ve hayatın her alanında güçlendiği bir Türkiye kuracak olanların bayramıdır. Onlar inandı ve başardı, biz de inanıyoruz, biz de başaracağız. Cumhuriyetimizi yeniden demokrasi ile taçlandıracağız. Türkiye Cumhuriyeti devletini yeniden halkın devleti yapacağız.” dedi.

“Aydınlık yarınları bizler getireceğiz”

“Demokratik, laik, çağdaş bir Türkiye’yi, aydınlık yarınları hep birlikte kucaklayacağız” diyen Nazlıaka, “Bize bir sorumluluk düşüyor. Seçimlere kadar sahada olmak, çalışmak, çalışmak, çalışmak. İnanıyoruz ki, bunu yaptığımızda Ata’mızın izinde, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde, ilk seçimlerde ülkemizin kaderini bizler değiştireceğiz. Geliyor gelmekte olan” diye ekledi. 

Hibya Haber Ajansı