Ideathon Fikir Yarışması’nda gençler kendi bankacılık ürünlerini tasarladı

Üniversiteli öğrencilere yönelik daha önce “sürdürülebilirlik” temasıyla düzenlenen Kuveyt Türk Ideathon Fikir Yarışması’nın yeni teması “genç bankacılığı” oldu.

Ideathon Fikir Yarışması’nda gençler kendi bankacılık ürünlerini tasarladı

Üniversiteli öğrencilere yönelik daha önce “sürdürülebilirlik” temasıyla düzenlenen Kuveyt Türk Ideathon Fikir Yarışması’nın yeni teması “genç bankacılığı” oldu. 276 başvurunun yapıldığı yarışmada yenilikçi fikirler sektörün önde gelen isimlerinin yer aldığı jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Finale kalan fikirlerin sahibi öğrenciler arasından ilk 3’e girenlere toplamda 50 bin TL ödül verildi.  

Ideathon Fikir Yarışması’nın üçüncü döneminde üniversiteli öğrencilere, “Gençlerin bankası olarak ne tür birikim, yatırım, ödeme ve finansman çözümleri sunabiliriz?” sorusu yöneltildi. Öğrenciler, gençlerin gelir döngüsüne dahil olması, genç yatırımcılara ücretsiz temel ve teknik analiz eğitim içerikleri sağlanması, gençlere finansal danışmanlık sunulması, gençlerin ödeme ve finansman süreçlerine dahil olması gibi konularda ürettikleri yeni fikirleri önerdi. 

"Toplamda 50 bin TL para ödülü" 

Yenilikçi fikirlerin ve özgün çözüm önerilerinin önceliklendirildiği yarışma sürecinde Kuveyt Türk, fikirlerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla gençlere “tasarım odaklı düşünme” eğitimi verdi. Gençler ayrıca Kuveyt Türk’ün farklı departmanlarında görev alan ve kendilerine atanan mentorlarıyla yarışma boyunca yakından çalışma fırsatı buldu. Yarışmanın son etabında finalistler sunumlarını yaptı ve kazananlar belli oldu. 

Kocaeli Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi Furkan Mutluer, “Kuveyt Türk Ailem” isimli fikriyle birincilik ödülünün sahibi oldu. “Harcamalar siz büyüklerden, biriktirmesi biz gençlerden” mottosuyla yola çıkan Mutluer, yetişkinlerin yaptığı harcamaların gençlerde altın puan olarak birikmesi üzerine kurguladığı fikriyle beğeni topladı. 

Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencileri Alperen Turan ve Yusuf Selim Tekbaş ise “Pay-Kart” adını verdikleri, harcamalardan hisse kazandıran projeleriyle ikincilik ödülünün sahibi oldu. Turan ve Tekbaş, yaptıkları harcamalar oranında kazandıkları liralarla otomatik olarak hisse ve fon alabilen gençlerin yatırım dünyasına adım atmasını sağlama fikriyle dereceye girmeye hak kazandı.

Yarışmada üçüncülüğü ise “Parapuan” projesiyle Doğuş Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisi Berat Can Akarsu elde etti. Kullanıcıların, oyun oynayarak birikimlerini desteklemelerini sağlayan rekabetçi bir mobil oyun olan Parapuan, finansal okuryazarlık alanında eğitim alma fırsatı da sunuyor. 

Yarışma sonucunda birinci fikre 25 bin TL, ikinci fikre 15 bin TL, üçüncü fikre ise 10 bin TL olmak üzere toplamda 50 bin TL nakit para ödülü verildi. Kuveyt Türk Ideathon’da, finale kalan ilk 9 takımın her bir üyesi ise sürpriz hediyeler kazandı.

“Gençlerin yenilikçi fikirlerini kıymetli buluyoruz”

Kuveyt Türk Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü Dr. Selman Ortaköy, “Fikrinn adını verdiğimiz açık inovasyon platformumuzu, yenilikçi ve özgün fikirleri desteklemek amacıyla 2022 yılında hayata geçirdik. Üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediğimiz Ideathon Fikir Yarışması’nın başvurularını son iki dönemde Fikrinn Platformu üzerinden almaktayız. Kuveyt Türk Ideathon’a, sınıf ayrımı olmaksızın tüm ön lisans ve lisans öğrencileri başvurabiliyor. Gençlerin yenilikçi fikirlerini kıymetli buluyoruz. Yoğun ilgiyle karşılaştığımız bu dönemde ön gördüğümüz üzere gençlerimiz etkileyici fikirler üretti. Yarışmaya başvuran ve dereceye giren tüm gençlerimize teşekkür ediyoruz. Gençlerin, girişimcilerin ve tüm müşterilerimizin fikirlerini rahatça paylaşabilecekleri alanlar açmanın kıymetli olduğu bilinciyle çalışmalarımıza artan hızda devam edeceğiz” dedi. 

Hibya Haber Ajansı

Hibya Haber Ajansı