Piyasa gündemi

Son haftalarda küresel risk iştahı ve piyasalarda toparlanma çabası gözlenmesine karşın ana risk başlıklarına bağlı olarak zaman zaman dalgalanmaların da yaşandığı görülüyor.

Piyasa gündemi

Son haftalarda küresel risk iştahı ve piyasalarda toparlanma çabası gözlenmesine karşın ana risk başlıklarına bağlı olarak zaman zaman dalgalanmaların da yaşandığı görülüyor. Agresif sıkılaşma adımları ve resesyon korkuları ana risk başlıkları olarak gündemdeki yerini koruyor. Bugün Euro Bölgesi’nde enflasyon ve 2022/3Ç büyüme rakamları yakından takip edilecek olup, bu hafta Fed toplantısı ile ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam rakamları risk iştahını şekillendirecektir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    13:00 Euro Bölgesi  – Tahmini TÜFE Önem: Yüksek
•    13:00 Euro Bölgesi – 2022/3Ç GSYH Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Zaman zaman dalgalanmalar ve düzeltmeler yaşanmasına karşın küresel hisse piyasalarında son dönemde yukarı yönlü bir seyir öne çıkıyor. Cuma günü günün ilerleyen bölümünde ABD borsalarında alımların yeniden güç kazandığı görüldü. Yarım gün işlem gören BIST-100 Endeksi ise cuma gününü %1,41 oranında kayıpla 3.878,98 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü %2’leri aşan güçlü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,61 – 18,62 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:55 itibariyle 18,61’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Geçen hafta 4.000 puan civarında dalgalı bir seyir ortaya koyan BIST-100 Endeksi’nde haftanın ikinci yarısında satış baskısının artış kaydettiği görüldü. Endekste geri çekilmelerin devamında 3.845 – 3.800 ve 3.715 seviyeleri kısa vadeli önemli destek noktaları olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu seviyelere kadar yaşanacak geri çekilmeleri düzeltme hareketi olarak değerlendireceğiz. Ancak bu seviyeler altında teknik görünümdeki bozulmanın derinleştiği ve satışların hız kazandığı görülebilir. Halihazırda belirttiğimiz seviyeler kırılmadığı sürece mevcut pozisyonlar korunabileceği kanısındayız. Endekste toparlanma çabasının görülmesi halindeyse 3.900 üzerinde 3.940 – 3.960 aralığı kısa vadeli ilk direnç bölgesi olurken, devamında 4.000 seviyesini ana direnç noktası olarak takip edeceğiz. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı