Çin: "Salgınla mücadelede dev zafer kazandık"

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Komisyonu bugün Başkent Beijing’de Covid-19 salgını konulu toplantı düzenledi.

Çin:

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Komisyonu bugün Başkent Beijing’de Covid-19 salgını konulu toplantı düzenledi. Toplantıyı Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Xi Jinping yönetti.

Toplantıda, geçen 3 yıldan fazla bir süre içinde Çin’deki salgınla mücadele çalışmalarının sıra dışı bir süreçten geçtiğine işaret edilerek, çekirdeğinde Xi Jinping’in bulunduğu ÇKP Merkez Komitesi’nin her zaman halkın yaşamını en üstte tuttuğu  ifade edildi. Kasım 2022’den bu yana geçen süre içinde Çin’in sürekli olarak salgınla mücadele tedbirlerini iyileştirdiğine dikkat çekilen toplantıda, durumu ağır olan 800 bin  vaka dahil 200 milyondan fazla vakanın etkili tedavi gördüğü ve salgın kaynaklı ölüm oranının dünyanın en düşük seviyesinde kaldığı hatırlatılarak,  bunun salgınla mücadelede önemli ve dev bir zafer kazanıldığını ve insanlık tarihinde mucize yaratıldığını gösterdiği belirtildi.

Toplantıda salgınla mücadelede alınan zaferlere büyük değer verilmesi gerektiğine işaret edilerek, ÇKP Merkez Komitesi liderliği altında tüm parti üyeleri ve farklı etnik gruplara mensup tüm vatandaşların yeni çağda yeni yolculukta ilerlemeye devam etmeleri çağrısında bulunuldu.   

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı