Emtia ve para piyasası

ABD’de açıklanacak haftalık APİ Ham Petrol Stoklarının beklentilerin üzerinde gelmesi tahminiyle ve Çin’deki açılmaya rağmen talebin sınırlı kalacağına ilişkin beklentinin etkisiyle Brent dün %2.11 değer kaybederek günü 84.91 sevi

Emtia ve para piyasası

BRENT ABD’de açıklanacak haftalık APİ Ham Petrol Stoklarının beklentilerin üzerinde gelmesi tahminiyle ve Çin’deki açılmaya rağmen talebin sınırlı kalacağına ilişkin beklentinin etkisiyle Brent dün %2.11 değer kaybederek günü 84.91 seviyesinden tamamladı. Yükselişinde güç kaybına uğrayan Brentin teknik göstergelerine baktığımızda ise negatif görünüm gözlemlenmektedir. İlk destek noktası olarak 82.70 seviyesini takip edeceğiz. 82.70 seviyesinin aşağıya doğru kırılması durumunda geri çekilme derinleşebilir. Yaşanabilecek yükseliş hareketinde ise ilk direnç noktası olarak 86.90 seviyesini izleyeceğiz. Bu seviyenin kırılması durumunda ise yukarı yönlü fiyatlanma görülebilir

ONS/ALTIN “XAUUSD” Dün ABD verilerinin etkisiyle yükseliş gösteren Ons Altında günün devamında FED yetkililerinin şahin sözlerinin etkisi ve resesyon endişesinin artmasıyla gelen satışla birlikte yön tersine dönerek dün %0.29 değer kaybıyla günü 1903.54 seviyesinden tamamladı. 1879 seviyesinin üzerinde kalındığı sürece kısa vadede görünümün olumlu olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu seviyenin kırılması durumunda Ons Altında satış baskısı derinleşebileceğinden dolayı alt destek seviyeleri olan 1865 ve 1833 noktalarını izleyebiliriz. Yukarı yönlü hareketlerde ise ilk etapta 1916 seviyesini izleyeceğiz.Bu seviyenin üzerindeki kapanışlarda orta vadeli yükseliş trendi ivme kazanabilir.

GRAM ALTIN Orta vadeli yükseliş trend etkisi devam eden Gram Altın dün %0.10 değer kaybederek 1150.81 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Güne dün ki satışların karşılanmasıyla başlayan Gram Altında indikatörlere baktığımızda karışık seyirin hakim olduğu gözlemlenmektedir. İlk destek noktası olarak 1148 seviyesini izleyeceğiz. Bu desteğin altındaki kapanışlarda güç kaybı hızlanabilir. Alt destek noktaları olarak ise 1124 ve 1107 seviyelerini izleyebiliriz. Tarihi zirve olan 1165 seviyesini ise ilk direnç noktası olarak verebiliriz. Bu seviyenin kırılması durumunda kar satışları etkili olabilir. Üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda ise yukarı yönlü hareket ivme kazanabileceğinden 1200 ve 1250 seviyelerini ise üst direnç noktaları olarak hedefleyebiliriz.

GÜMÜŞ “XAGUSD” FED’in şahin sözleri piyasada resesyon endişesini artırmasıyla Gümüş dün %1.98 değer kayberek günü 23.45 $ seviyesinden tamamladı. Güne satışlarla başlayan Gümüşün indikatörlerinde güç kaybı etkisini göstermektedir. 23.70 desteğinin kırılmasıyla birlikte bu seviyeyi artık direnç noktası olarak izleyeceğiz. Gümüşün güç kazanabilmesi için 23.70 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleştirmesi gerekmektedir. Düşüş hareketinin devam etmesi durumunda ise ilk destek noktası olarak 23.10 seviyesini izleyeceğiz. Bu seviyenin aşağısına inilmesi durumunda satış baskısı derinleşebilir. 22.55 ve 21.20 seviyelerini alt destek noktaları olarak verebiliriz.

EUR/USD Euro bölgesinde ise TÜFE verisinin aylık bazda beklentilerin üzerinde düşmesiyle birlikte EUR/USD paritesi dün %0.02 yatay-sınırlı düşüş ile birlikte 1.0790 seviyesinden gün kapanışı gerçekleştirdi. Kısa süredir dar bant içinde direnç seviyesine yakın hareket eden EUR/USD paritesinin teknik göstergelerinin genelinde negatif görünüm gözlemlenmektedir. 1.0740 seviyesinin üzerindeki kapanışlar kısa vadeli görünüm açısından olumlu. Ancak bu seviyenin kırılması durumunda geri çekilme hızlanabilir. Yukarı yönlü hareketlerin devamı açısından ise 1.0795 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleştirmesini bekleyeceğiz.

DXY ABD’de açıklanan sanayi üretimi, perakende satışlar, ÜFE’nin düşmesi, kapasite kullanımı ise sınırlı gevşemesiyle birlikte piyasada resesyon endişesinin arttı. Tüm bunlara FED’in şahin sözlerinin eşlik etmesiyle birlikte DXY Endeksi dün %0.02 yatay-sınırlı değer kaybıyla 102.36 seviyesinden gün kapanışı gerçekleştirdi. Teknik göstergelere baktığımızda ise karışık seyirin etkisiyle DXY endeksinin yön arayışında olduğu görülmektedir. İlk destek noktası olarak 102.00 seviyesinin izleyeceğiz. 102.00 seviyesinin kırılması durumunda Endeskte geri çekilme ivme kazanabilir. 101.40 ve 100.20 seviyelerini alt destek noktaları olarak takip edeceğiz. Yukarı yönlü hareketlerse ise ilk direnç noktası olarak 103.30 seviyesini izleyeceğiz.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı