Kıymetlilerin üzerindeki satış baskısı devam ediyor

Altındaki satış baskısı durmaksızın devam ederken dünkü seansta da kırmızıda bir kapanış yaparak üst üste kayıp dolu bir günü geride bıraktı. 

Kıymetlilerin üzerindeki satış baskısı devam ediyor

Altındaki satış baskısı durmaksızın devam ederken dünkü seansta da kırmızıda bir kapanış yaparak üst üste kayıp dolu bir günü geride bıraktı. 1711 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans boyu satış baskısını üzerinde hissetti. Satıcılı seyir neticesinde 1689 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilen sarı maden, Temmuz ayından bu yana kaydettiği en düşük seviyesini kaydetmiş oldu. Seans sonunda toparlanma arzusuyla hareket eden sarı maden, günü 1697 dolar/ons seviyesinden tamamlayarak seansı yüzde 0,8 kayıpla günü tamamladı.

 

Gümüş de altınla benzer şekilde satıcılı bir günü geride bırakırken, dünkü seansta 17,56 dolar/onsla son iki yılın en düşük seviyesini kaydetti. 17,99 dolar/ons seviyesinden güne başlayan sarı maden, 17,80 dolar/ons seviyesinden günlük kapanışı yaparak yüzde 1 daha hanesine kayıp yazmış oldu.

 

Platin de dünkü seansta satıcılı bir seyir izleyerek 821 dolar/ons seviyesine kadar geri çekildi ve son 2 yılın en düşük seviyesini kaydetti. 847 dolar/ons seviyesinden güne başlarken, 831 dolar/ons seviyesinden günlük kapanışı yaparak yüzde 1,9 kaybı hanesine yazdı.

 

Paladyum dünkü seansta kırmızıda bir günü geride bırakırken, bir süredir tutunduğu 2000 dolar/ons desteğini aşağı yönlü kırarak kayıpla bir günü geride bıraktı. Yine de seans sonunda 2000 dolar/onsun üzerine dönmeyi başaran paladyum yüzde 3,4 kaybı hanesine yazmaktan kaçamadı.          

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta sert düşen altın fiyatı sonrası işlemler dünya fiyatlarının üzerinde 10 dolar/onsla gerçekleşirken, işlem hacmi ortalamanın üzerinde seyretti.  Toplamda 2.966 kg altın, 2.889 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı