CHP’li İlgezdi: “CHP iktidarında barış, en güzel şiir olacak”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde bir mesaj yayınladı.

CHP’li İlgezdi: “CHP iktidarında barış, en güzel şiir olacak”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde bir mesaj yayınladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Türkiye’deki toplumsal barışın karanlık bir tablo çizdiğini ifade etti. AKP iktidarını içeren son 20 yılda, toplumun barış ve huzur ortamının git gide bozulduğuna dikkat çeken Akkuş İlgezdi, şunları söyledi:

“İnsan onurunu yücelten, toplumu kucaklayan, insan haklarını kökleştiren bütün demokratik kazanımların yolu barıştan geçer. Oysa bugün 1 Eylül Dünya Barış gününde ülkemde tablo karanlık. Hak ihlallerini normalleştiren şahsım hükümetinin baskı düzeni, Kadın cinayetlerini yaygınlaştırdı. Çocuk istismarını meşrulaştırdı. Toplumu birleştirmek yerine ayrıştırdı. Gençler in hayallerini, emekçilerin alınterini, emeklinin kalan günlerini çaldı. İfade özgürlüğünü demir parmaklılara hapsetti.

Son zamanlarda sanatçılar üzerinden yapılmaya çalışılan baskılar, konser iptalleri ve sahnede söylediği söz yüzünden şarkıcı Gülşen’in tutuklandı. Toplumsal huzurun başı sevgidir. Bu ülkede sahnede söylediği söz yüzünden bir sanatçı tutuklandı, bir suç örgütü liderinin ihbar, itiraf ve ifşa niteliği taşıyan yolsuzluklar zincirine soruşturma bile açılmadı. Bu ülkede güvenlik asayiş gibi türlü bahanelerle birçok sanatçımızın konseri iptal edildi. Yine aynı asayişten sorumlu olanlar, milyonlarca kadının, can güvenliğini sağlayamadı. Konser iptal ederek korudukları asayiş ne yazık ki kadınlarımızı koruyamadı. Sanatçı toplumsal birliğin, huzurun ve barış düzeninin oluşmasında önemli bir harçtır. Mevcut iktidarın, sanatç ılar üzerinden toplumsal gerginlik yaratmaya çalıştığının farkındayız.  Bir toplumda barış istiyorsak, önce adaleti sonra huzuru inşa etmeliyiz” 

AK Parti iktidarının, toplumsal huzuru yok ederek ülkeyi açık cezaevine çevirdiğini ifade eden Akkuş İlgezdi, sözlerini şöyle tamamladı:

“Türkiye’yi açık cezaevine çeviren Bu zorba rejim; milli iradeyi tek bir kişinin keyfine teslim etti. Helal kazancınıza göz diken 5’li çeteyi korudu. Yoksuldan değil, israftan yana oldu. Ancak yolun sonuna geldiler. Şimdi Türkiye’nin tan vakti. Gün doğuyor, umut yeşeriyor. Sözümüz var: Güneşin sofrasını kuracağız. Bu sofrada barışın türküsünü birlikte söyleyeceğiz. Sefaleti ve yoksulluğu bitirmiş, refahı paylaşan; kutuplaşmaya son vermiş, barış içinde kucaklaşan; korkudan uzak, huzur içinde yaşayan; adaleti, hakkı ve hukuku hâkim kılmış, eşit& nbsp;bir toplumu, onurlu bir geleceği birlikte inşa edeceğiz.”

Hibya Haber Ajansı