Türk SaaS şirketine 2 ayda 2 yatırım

Dünya çapında teknoloji şirketleri ekonomik gelişmelerin etkisini derinden hissetse de, Türkiye girişim ekosistemi 2022’de dirençli kaldı. KPMG’nin raporunda 2022’nin ikinci çeyreğinin rekorlara imza attığı belirtilirken, bu trend yıl

Türk SaaS şirketine 2 ayda 2 yatırım

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin pek çoğunun işe alımları durdurduğu veya işgücünde küçülmeye gittiği bir dönem yaşanırken, Türkiye girişimcilik ekosistemi küresel ekonomik gelişmelere karşı dirençli konumunu sürdürdü. Küresel danışmanlık şirketi KPMG’nin raporunda 2022'nin ikinci çeyreğinde küresel startup yatırımlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre %27 gerilediği görülse de Türkiye'deki girişimler yılın ikinci çeyreğinde 82 anlaşmayla rekor tazeledi. Aynı trend, yılın ikinci yarısında da devam etti. Yılın başında kurulan ve eylülde Hollanda ve Türkiye’de faaliyet gösteren yatırım fonu ISTCAPITAL’den 2,5 milyon dolar değerlemeyle yatırım alan yerli akıllı çözümler şirketi TeaTechs, 1,5 ay sonra hizmet olarak yazılım sektöründe tanınan Mithat Özbek’ten yeni bir yatırım daha alarak değerlemesini 3,5 milyon dolara taşıdı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan TeaTechs Smart Solution CEO’su Tunç Emre Toptaş, “TeaTechs’i ortaklarım Ali Güven ve Emrah Erşen’le 2022’nin ilk çeyreğinde kurduk. Yılın sonuna yaklaşırken, 1,5 ay arayla iki büyük yatırım alarak değerlememizi 3,5 milyon dolara taşıdık. Hizmet olarak yazılım sektöründe dünya çapında tanınan Mithat Özbek’in TeaTechs’e güvenmesi bize gurur veriyor” dedi.

“Başarılı bir SaaS şirketi olmanın yolu kullanıcılara değer katmak”

Hizmet olarak yazılım mimarisinin iş zekasına sahip mobil ve web tabanlı akıllı dijital dönüşüm teknolojileriyle gerçekleştirmede önemli rol oynadığına dikkat çeken Tunç Emre Toptaş, “Yapay zeka, nesnelerin interneti (IoT), davranışların interneti (IoB), coğrafi bilgi sistemleri ve DevOps gibi alanlara odaklanan TeaTechs, her ölçekten işletmenin dijital dönüşümünü gerçekleştiren web ve mobil tabanlı akıllı hizmet olarak yazılım (SaaS) uygulamaları üretiyor. Başarılı bir SaaS şirketi olmanın yolunun kullanıcılara değer katmaktan, onların işlerini kolaylaştırırken kazançlarını artıran kolay ve kullanılabilir çözümler üretmekten geçtiğine inanıyoruz. TeaTechs Smart Solutions olarak kullanıcılarımızın güçlü ve zayıf yönlerini çok iyi analiz etmeye, yazılımları tasarlarken empati yapmaya odaklanıyoruz. Doğru ürünün her şeyden önce kendinizi kullanıcının yerine koyarak tasarlanabileceğini düşünüyoruz. Bu yaklaşımımız, TeaTechs’i 1 yıldan kısa bir sürede 3,5 milyon dolar değerlemeye ulaştırdı” ifadelerini kullandı.

“Dünya markası olma yolunda hızla ilerliyoruz”

TeaTechs olarak ilk yatırımlarını daha önce ABD’de 11sight, Birleşik Krallık’ta Wiseworks ve Türkiye’de Vispera gibi şirketlere yatırım yapan ISTCAPITAL’den aldıklarını hatırlatan TeaTechs Smart Solution CEO’su Tunç Emre Toptaş, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Müşteri odaklı ürün vizyonunu DNA’sının en önemli parçası olarak konumlandıran TeaTechs olarak yatırım süreçlerinde yatırımcılarımızın TeaTechs’e değer katacak, vizyonumuzu daha da yukarılara taşıyacak, hizmet olarak yazılım sektöründeki deneyimlerine güvendiğimiz isimler olmasını önemsiyoruz. Yatırımcılarımızla yalnızca finansal değil, entelektüel bir bağ kurmaya odaklanıyor, onları sadece bir sermaye kaynağı olarak görmüyoruz. Bu anlamda uluslararası şirketlerde CEO’luk ve yönetim kurulu başkanlıkları gibi görevleri başarıyla yürütmüş, dünyanın en büyük SaaS markalarını Türkiye’ye getirmiş ve yönetmeyi sürdüren Mithat Özbek gibi bir ismin TeaTechs’e güvenmesi, ailemizin bir parçası olması bizim açımızdan gurur ve mutluluk verici. Yatırımcılarımızdan aldığımız güç ve geliştirdiğimiz yapay zeka, IoT, IoB, DevOps ve coğrafi bilgi teknolojileri uygulamalarıyla SaaS sektöründe ülkemizden çıkan ilk küresel marka olma hedefimize hızla ilerliyoruz.”