Ülke genelinde “Genel Asayiş ve Narkotik Uygulaması” gerçekleştirildi

Emniyet Genel Müdürlüğü(EGM), ülke genelinde eş zamanlı olarak 33 bin 594 personelin katılımıyla Genel Asayiş ve Narkotik Uygulaması gerçekleştirildiğini bildirdi.

Ülke genelinde “Genel Asayiş ve Narkotik Uygulaması” gerçekleştirildi

EGM’den yapılan açıklamaya göre, genel asayiş ve kamu düzeninin devamına yönelik suç ve suçlularla mücadele kapsamında, ulusal ve uluslararası güvenliğin sağlanması bakımından her zaman ve her yerde güvenlik güçlerinin varlığını vatandaşa hissettirerek alanda görünür olunması, başta asayiş ve narkotik olayları olmak üzere suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahısların yakalanması varsa suç delillerinin ele geçirilmesi büyük önem arz ediyor.

Bu kapsamda; Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimleri sorumluluk bölgelerinde halihazırdaki genel asayiş düzeninin devamı ile uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti ve kullanımının önlenmesi amacıyla 16 bin 661 emniyet, 16 bin 196 jandarma ve 737 sahil güvenlik personeli olmak üzere toplam 33 bin 594 personel ve 249 dedektör köpeği ile 10 bin 236 noktada Genel Asayiş ve Narkotik Uygulaması gerçekleştirildi.

Uygulamada; 13 bin 634 umuma açık yer kontrol edildi, 2 bin 249 eğlence mekanı denetlendi ve 14 eğlence mekanına işlem yapıldı. 901 aranan şahıs yakalandı, 14 kayıp şahıs bulundu, bin 58 şahsa adli-idari işlem uygulandı.

Genel Asayiş ve Narkotik Uygulamasında; 100 bin 6 araç kontrol edildi, 28 aranan araç yakalandı, 3 bin 82 araca cezai işlem yapıldı.

Ayrıca; 32 adet ruhsatsız tabanca, 12 adet ruhsatsız av tüfeği, 73 adet mermi, 8 kurusıkı tabanca, 11 adet kesici-delici alet, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ile kaçak içki, kaçak sigara ve makaron ele geçirildi.

Hibya Haber Ajansı