Xi Jinping Beijing Normal Üniversitesi’nin öğrencilerine mektup gönderdi

Cumhurbaşkanı Xi Jinping, dün Beijing Normal Üniversitesi’nin “Orta ve Batı Kesimlerdeki Az Gelişmiş Bölgeler İçin Seçkin Öğretmenler Yetiştirme Programı”nın öğrencilerine mektup gönderdi.

Xi Jinping Beijing Normal Üniversitesi’nin öğrencilerine mektup gönderdi

Cumhurbaşkanı Xi Jinping, dün Beijing Normal Üniversitesi’nin “Orta ve Batı Kesimlerdeki Az Gelişmiş Bölgeler İçin Seçkin Öğretmenler Yetiştirme Programı”nın öğrencilerine mektup gönderdi. Xi Jinping, Beijing Normal Üniversitesi’nin 120. yıldönümü ve 38. Öğretmenler Günü vesilesiyle tüm öğretmenleri kutladı.

Xi Jinping, öğrencilerin sınıf çalışması ve gönüllü öğretmenlik uygulamasıyla halkın en alt kesiminden insanları eğitme konusunda daha bilgili ve ileri görüşlü olma inancını güçlendirmesine duyduğu memnuniyeti belirtti.

Xi Jinping Beijing Normal Üniversitesi’nin Çin’deki modern normal eğitimindeki en eski yüksek öğrenim kurumu olduğunu ve Çin için çok sayıda seçkin öğretmen yetiştirdiğini hatırlattı.

Öğrencilerin “öğretmen olmayı öğrenmek ve insanlara örnek olmak” sloganıyla zamana değer vermesi, sıkı çalışması, karakterlerini geliştirmesi ve öğretim yeteneğini artırmasını ümit ettiğini dile getiren Xi Jinping, öğrencilerin mezun olduktan sonra vatanın ve halkın en çok ihtiyaç duyduğu yerlere gitmesini istediğine işaret etti.

2021’den itibaren Çin, adı geçen seçkin öğretmenler programı başlattı. Bu program kapsamında her yıl orta ve batı bölgelerdeki kara sınırı ilçeleri ve yoksulluktan yeni kurtarılan 832 ilçenin ilk ve orta okulları için yaklaşık 10 bin öğretmen yetiştiriliyor.

10 Eylül'de Ay Bayramı'nın yanı sıra, Çin'de Öğretmenler Günü de kutlanacak.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı