Tatilsepeti’nden sonbaharda tatile çıkmak için 6 sebep

Türkiye’nin turizm portallarından Tatilsepeti, sonbaharda tatile çıkmak için 6 farklı sebep sıraladı.

Tatilsepeti’nden sonbaharda tatile çıkmak için 6 sebep

Türkiye’nin turizm portallarından Tatilsepeti, sonbaharda tatile çıkmak için 6 farklı sebep sıraladı.

Tatilsepeti, eylül ayına girilmesiyle birlikte sonbahar döneminde, yeni yerler keşfetmek ve şehrin keşmekeşinden uzaklaşıp tatil yapılması için fırsatlar sunuyor.

Tatilsepeti’nin termal oteller, eğlenceli aktivite tatilleri, kültür ve doğa turlarından oluşan tatilleri sonbaharda yapmak için sıraladığı 6 sebep şöyle:

"Hafif esintili sonbahar akşamları

Bütün yaz sıcaktan bunalan tatilcilere nispet, hafif esintili sonbahar akşamları sizi bekliyor. Eylül ayında deniz suyunun sıcaklığı artsa da, hava sıcaklığı düşüyor. Tatil için yazın sıcak günlerini seçenler, kavurucu sıcaklar nedeniyle yapmak istedikleri aktiviteleri gerçekleştiremeden evlerine dönmek zorunda kalabiliyor. Oysa eylül ayında denizin tadını çıkardıktan sonra uzun doğa yürüyüşleri yapabilir, görmek istediğiniz antik kenti sıcaktan bunalmadan dolaşabilir ya da öğle vakti bile dışarıya çıkmanın keyfini yaşayarak tatilinizi dolu dolu geçirebilirsiniz.

İzin almak çok daha kolay

Yaz sezonunda, sizin ofiste de, tabir-i caizse, izin tarihi savaşları yaşanıyor mu? Eylül ayında, yaz mevsimine oranla talebin daha az olması, izin almanızı da çok daha kolay hale getirecek.

Hassas ciltler için biçilmez kaftan

Yüzmekten ve denizde vakit geçirmekten hoşlanıyorsunuz; fakat cildiniz güneşe karşı hassas olduğu için dilediğinizce takılamıyor musunuz? Tatilinizi sürekli gölge arayarak geçirmek istemiyorsanız Eylül ayında tatile çıkabilirsiniz. Yazın kavurucu sıcaklığının geride kaldığı sonbahar dönemi, ılıman havasıyla denizin tadını doyasıya çıkarmanızı sağlıyor.

Kalabalıklardan çok uzak

Şezlong sırası beklemekten ve sahillerin kalabalık olmasından bunalanlar için, sonbahar dönemi eşsiz fırsatlar sunuyor. Yoğun geçen yaz sezonunda, işletmeler kalabalık sebebiyle hizmet sunmakta zorluk yaşıyor. Tatilciler, yalnızca şezlong ya da duş için değil; yemekten alışverişe kadar, tatilin her adımında uzun sıralar beklemek durumunda kalıyor. Okulların açılması ile beraber azalan tatil kalabalığı, sonbaharda yerini sakinliğe bırakıyor.

Çocuk gürültüsünden çok uzakta bir tatil alternatifi

Eylül ayı, okul sezonunun açılmasının da habercisi. Okullar yeni açılıp dersler yeni başladığından, aileler sonbaharda tatile çıkmayı pek tercih etmiyor. Sonbahar dönemi, ister yalnız isterseniz de sevdiklerinizle kafa dinleyip keyifli bir tatil yapmak için en ideal dönemlerden biri.

Bütçe dostu

Yoğun sezonun geride kalmasıyla birlikte, pek çok işletme müşteri çekebilmek adına fiyatlarında indirimler yapıyor. Sadece konaklarken değil, alışverişlerde de daha uygun fiyat teklifler ile karşı karşıya kalmak mümkün. Kısıtlı bir bütçeniz dahi olsa, Eylül ayında uygun fiyatlara keyifli bir tatil yapabilirsiniz."

Hibya Haber Ajansı