TSPB, Birlikte Eğitim Mesleki Gelişim eğitimleri

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB), "Dalgalı Piyasalarda VİOP Endeks/Pay Vadeli İşlem Sözleşmeleriyle Korunma ve Yatırım Fırsatları" eğitimini 16 Mart Perşembe günü gerçekleştirecek.

TSPB, Birlikte Eğitim Mesleki Gelişim eğitimleri

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, 16 Mart 2023 tarihinde "Dalgalı Piyasalarda VİOP Endeks/Pay Vadeli İşlem Sözleşmeleriyle Korunma ve Yatırım Fırsatları" çevrim-içi eğitimini Deriva Danışmanlık ve Eğitim, yönetici ortağı Tolga Uysal gerçekleştirecek.

Eğitim Çevrim-içi Eğitim "Zoom" uygulaması üzerinden saat 10.00 - 15.00 arasında düzenlenecek.

Eğitim konuları ise şöyle:

"Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP); VİOP hakkında, Vadeli İşlem Borsalarının Temel Fonksiyonu Vadeli İşlem (Future) nedir? Nasıl işler?, VİOP’da işlem gören dayanak varlıklar.

BIST Endeks Vadeli İşlem Sözleşmeleri; sözleşme unsurları, Açık Pozisyon Kavramı ve Yatırım Stratejisinde Kullanımı, Teminatlandırma ve Teminat Tamamlama Çağrısının Oluşumu, Başlangıç/Sürdürme Teminatı, SPAN Metodu

Örnek Uygulamalarla; Pozisyonların Güncellenmesi ve Kar Zararların Hesaplanması, Yatırım Amaçlı İşlemler ve Kaldıraç Etkisi, BIST-30 ile Portföy Korunması, Yayılma Stratejileri, Vadeler arasında, Ürünler arasında, Taşıma Maliyeti Modeli ve Fiyatlama

Paya Dayalı Vadeli İşlem Sözleşmeleri; Spot Pay İşlemleri ile Pay Vadeli İşlemler Arasındaki Farklar, Teminat ve Kaldıraç Özellikleri, Paya Dayalı Vadeli Sözleşmelerinde İşlem Gerçekleştirme ve Vade Sonu, Paya Dayalı Vadeli İşlem Sözleşmeleriyle Korunma, Arbitraj Fırsatları, Pay Vadelide Öz Sermaye Halleri.

Eğitime katılma şartları; Eğitimin 20 kişilik kontenjanı bulunmakta. Başvurularını gerçekleştirilen katılımcılara online eğitime giriş için gerekli bilgiler iletilecektir.

Hibya Haber Ajansı