Öne çıkan şirket haberleri

Cisco’nun dün açıkladığı 3. çeyrek bilançosunda hisse başına kar 0.83 dolarlık beklentiye karşılık 0.86 dolar gelirken, şirketin geliri ise 13.31 milyar dolarlık beklentinin üzerinde 13.63 milyar dolar olarak açıklandı.

Öne çıkan şirket haberleri

-Cisco’nun dün açıkladığı 3. çeyrek bilançosunda hisse başına kar 0.83 dolarlık beklentiye karşılık 0.86 dolar gelirken, şirketin geliri ise 13.31 milyar dolarlık beklentinin üzerinde 13.63 milyar dolar olarak açıklandı.

-Nvidia dün açıkladığı 3. çeyrek bilançosunda hisse başına kar 0.70 dolarlık beklentiye karşılık 0.58 dolar gelirken, şirketin geliri ise 5.78 milyar dolarlık beklentinin üzerinde 5.93 milyar dolar olarak açıklandı. Nvidia yetkilileri bugün yaptığı açıklamada, ABD'nin bazı yarı iletken teknolojilerinin Çin'e satışına yönelik yeni kısıtlamalarının şirketin 3. çeyrek gelirini etkilediğini ve yakın vadede satışlar üzerinde ağırlık oluşturmaya devam edeceğini söyledi. Nvidia'nın görünümünü tartışmak için düzenlenen bir konferans görüşmesinde konuşan Finans Direktörü Collette Kress, yeni kısıtlamaların özellikle şirketin A100 ve yeni H100 veri merkezi grafik işlemcilerini etkilediğini söyledi. Ancak Kress, bu ürünler üzerindeki kısıtlamaların "Çin'e alternatif ürünlerin satışıyla büyük ölçüde dengelendiğini" de vurguladı.

-Siemens’in bugün açıkladığı 4. çeyrek bilançosunda hisse başına kar 3.30 euroluk beklentiye karşılık 3.36 euro gelirken şirketin geliri ise 19.51 milyar euroluk beklentinin üzerinde 20.57 milyar euro olarak açıklandı. Endüstriyel karın ise Eylül ayının sonuna kadar 3 ayda %38 artarak 3.16 milyar eurya (3.28 milyar dolar) yükseldiğini ve şirket tarafından toplanan bir analist konsensüsünde 2.79 milyar euroluk tahminleri aştığını bildirilirken donanım ve yazılımına yönelik güçlü talebin devam ettiği ifade edildi.

-Microsoft CEO'su Satya Nadella, Microsoft dünya genelinde daha fazla veri merkezi kurmayı planlarken Asya, özellikle Çin ve Hindistan konusunda iyimser olduğunu bildirdi. Nadella, Microsoft'un en az 11 bölgeye yatırım yaptığını da vurguladı ve "Tüm bu ülkelere ve Çin'e kesinlikle bağlıyız. Bugün öncelikle Çin'de faaliyet gösteren çok uluslu şirketleri ve Çin dışındaki çok uluslu şirketleri desteklemek için çalışıyoruz. Ayrıca Hindistan, pandemiden çıktıktan sonra büyük bir büyüme pazarı" dedi. Nadella, "Microsoft'un Hindistan'daki varlığı, çoğunlukla Hindistan'da faaliyet gösteren çok uluslu şirketlerle ilgiliydi. Ama şimdilik tamamen değişti. Hindistan'da inovasyon yapan bu şirketlerin, ister büyük büyük holdingler ister yeni girişimler olsun, inovasyon yapabilmek ve Hindistan'da ve başka yerlerde açıkça popüler olan hizmetler yaratmak için [yapay zeka] bulut teknolojisini kullandığı durum tam tersi. " dedi.

-113 mağazadaki Starbucks Corporation çalışanları, işçileri temsil eden sendikanın "kırmızı kupa isyanı" olarak adlandırdığı olayda yarın greve gidiyor. Çok sayıda sendikalaşmış mağazadaki iş bırakma, zincirin müşterilere herhangi bir tatil içeceği satın alırken yeniden kullanılabilir bir kırmızı bardak sunan "kırmızı kupa günü" promosyonu üzerine geldi. Promosyon, özellikle bu yılki etkinliğin 25. yıl dönümü olması nedeniyle dördüncü çeyrekte şirket için önemli bir satış faktörü olarak görülüyor.

-Ford Motor, EV programını ilerletmek için Rockwell Automation'ı (NYSE:ROK) seçti. Rockwell, Ford'un sonraki üç EV (elektrikli araç) montaj sahası için araç operasyonları birincil kontrolleri ve çözüm sağlayıcısı olarak hizmet verecek. Ürünleri ve hizmetleri, otomobil üreticisinin Kanada, Oakville'de bulunan üretim komplekslerinde kullanılacak. Ford Motor ABD satışları Ekim ayında %10 düşerken elektrikli araç satışları satışları %120 arttı.

-Dünya bir sonraki bilgi işlem yöntemini ararken Qualcomm, Hawaii'de düzenlenen Snapdragon zirvesi Snapdragon AR2 Gen 1'de gözlükler için ilk artırılmış gerçeklik platformunu tanıttı. Qualcomm'un şık, son derece yetenekli gözlüklerde, çığır açan teknolojiyi sunma yeteneğine sahip olduğunu söylediği yeni platform, XR2 Gen 1 platformunun %50 daha az güç ve iki buçuk katı yapay zeka performansı kullanıyor.

-Pfizer ve BioNTech, SARS-CoV-2 T hücre yanıtlarını geliştirmeyi ve potansiyel olarak COVID-19'a karşı korumayı genişletmeyi amaçlayan yeni nesil bir COVID-19 aşısının 1. aşama denemesine başladıklarını söyledi. Aday BNT162b4, çok çeşitli SARS-CoV-2 varyantlarında yüksek oranda korunan ve şirketlerin Omicron BA.4/ ile kombinasyon halinde değerlendirilecek olan yeni koronavirüs spike olmayan proteinlerini kodlayan bir T hücresi antijeni mRNA'sından oluşur. BA.5'e uyarlanmış iki değerlikli COVID-19 aşısı.

Kaynak: İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı